Claxon / Toeter

  1. Personenauto’s moeten zijn voorzien van ten minste een geluidssignaalinrichting die bestaat uit een goed werkende hoorn met vaste toonhoogte. Een samenstel van zodanige, tegelijk werkende hoorns wordt als één hoorn beschouwd.
  2. Personenauto’s mogen zijn voorzien van een geluidssignaalinrichting die andere weggebruikers erop attent maakt dat de achteruitversnelling van het voertuig is ingeschakeld, alsmede van een geluidssignaalinrichting die ertoe strekt ongeoorloofd gebruik, diefstal van of ongeoorloofde toegang tot het voertuig te voorkomen.
  3. Hybride elektrische of elektrische personenauto’s mogen zijn voorzien van een akoestisch voertuigwaarschuwingssysteem dat werkt tot het voertuig een snelheid van 25 km/h heeft bereikt.
  4. Personenauto’s in gebruik bij hulpdiensten, die de daar genoemde signalen mogen voeren, moeten zijn voorzien van een tweetonige hoorn.
  5. Personenauto’s mogen niet zijn voorzien van andere geluidssignaalinrichtingen dan bedoeld in het eerste tot en met vierde lid.
AutoArena in Venlo, is het aanspreekpunt voor al uw autozaken. Auto Arena is officieel dealer in de ...
AutoArena in Venray, is het aanspreekpunt voor al uw autozaken. Auto Arena is officieel dealer in de ...
Hartendorp was het eerste onafhankelijke keuringsstation dat in Nederland (1985) haar deuren opende. ...
Afspraak is afspraak en service op de eerste plaats ! Autobedrijf Jan van Dijk is een dienstverlene ...
Na 10 jaar als monteur en chef werkplaats bij Heron Auto is Tim Pronk in oktober 2014 zijn eigen uni ...